De Club

Welkom bij de Belgian VW Club.

Meer dan vijftig jaar passie! De Belgische VW Club werd in 1965 opgericht om de organisatie van Formule VW-races in België te ondersteunen
een belangrijke speler in de autosport.

Een gemeenschap ten dienste van het delen en de passie van Volkswagen.

De missie van de Belgian VW Club is om de passie voor Volkswagen met de community van de leden en de liefhebbers van autosport, oldtimers, elektrische auto's en reizen met de camper van's te delen

 

De Club heeft tot doel de toegang tot de wereld van de motorsport en de #Vanlife te promoten, het erfgoed van het merk te promoten, nieuwe mobiliteitsoplossingen te promoten, het nieuws van het merk door te geven en de contacten tussen de leden te vergemakkelijken

 

De moeilijke situatie in de automobielwereld als gevolg van de gezondheidscrisis in 2020, in 2021 en begin dit jaar heeft de club ertoe gedwongen veel sportevenementen en sponsoring af te gelasten. De activiteiten die voor de Club zijn gepland, worden hervat naarmate de situatie evolueert.

Historische partner van de VW Fun Cup.

De Belgische VW Club heeft de voorbije vijf decennia ook sportprogramma's ondersteund in Rally, Circuit, Single-seater en zelfs Rally-Raid, met de beroemde Dakar als hoogtepunt.

Het is in het bijzonder met de hulp van de Belgische VW Club dat coureurs zoals Marc Duez, Didier Theys, Bruno Thiry, Jean-François Hemroulle, Stéphane Henrard, Fanny Duchateau, Freddy Loix of Laurens Vanthoor (om er maar een paar te noemen - een paar…) hebben hun carrière (opnieuw) van de grond gehaald. En het is nog niet voorbij! De Belgische VW Club is namelijk even actief als altijd in de huidige autosport en blijft uitkijken naar alle mogelijkheden om Volkswagen te laten schitteren in de competitie.

In 2020 is eSport toegevoegd aan de sportieve initiatieven van de Club met de VW Fun Cup-races, zij het virtueel, maar met echte coureurs en een nieuwe passie.
Onlangs vervoegde de Club, die opereerde zonder winstoogmerk, het Volkswagen-team van D'Ieteren, zijn sponsor sinds meer dan 50 jaar.

De aanwezigheid van Volkswagen in de Belgische autosport zou dus niet zijn wat het is zonder de Belgische VW Club. Dus doe gratis mee. Ook jij maakt deel uit van dit magnifieke avontuur dat al meer dan 50 jaar duurt!

Img Club D 6
Img Club D 7
Img Club D 8

FAQ