Sluit aan bij de ClubExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Nationaal

TAC Rally: Tweede BK-zege voor Princen met de VW Polo GTI R5 !

15 april 2019

Na zijn zege in de Haspengouw Rally bevestigde Kris Princen in de TAC Rally het potentieel van de Volkswagen Polo GTI R5. De regerende Belgisch kampioen behaalde, samen met Bram Eelbode, een tweede succes dit jaar, nadat hij de rally quasi van begin tot einde leidde. Dankzij deze zege, en ondanks zijn spijtige opgave in de Spa Rally (waar hij eveneens voor de overwinning streed), herovert het speerpunt van het BMA team opnieuw de leiding in de tussenstand voor het Belgisch kampioenschap.

Voormalig leider Cédric Cherain (met Xavier Portier als co) stond, aan het stuur van een andere VW Polo GTI R5, ingezet door THX Racing, op kop na de eerste KP. Hij liet zich evenwel verrassen en eindigde zijn strijd in een greppel tijdens de derde klassementsproef.

Patrick Snijers van zijn kant erkende nederig dat hij nog niet het volle potentieel van een moderne wagen als de Polo GTI R5 van BMA Racing kan benutten. Met Davy Thierie als copiloot sloot de zevenvoudig Belgisch Kampioen af op een zesde plaats, maar niet zonder zijn supporters te beloven present te tekenen in de Rally van Wallonië, die zal plaatsvinden van 26 tot 28 april in de regio van Namen.

Foto: BRC

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer