Word LidExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Nationaal

De VW Fun Cup Trophy TOTAL van de Belgian VW Club in een nieuw kleedje

15 maart 2019

De Belgian VW Club is reeds sinds de start van de VW Fun Cup in 1997 partner van de formule en zal ook dit jaar samenwerken met Kronos Events. Enerzijds door de steun en sponsoring die rechtstreeks aan de promotor van de European VW Fun Cup wordt gegeven, maar ook door het organiseren van de traditionele VW Fun Cup Trophy TOTAL.

“Gezien de huidige evolutie in de European VW Fun Cup, waarbij teams bestaande uit pure amateurs een belangrijkere plaats moeten kunnen opeisen, hebben we besloten om de VW Fun Cup Trophy Total bij te sturen”, vertelt Charles-Henri Bonnet, voorzitter van de Belgian VW Club. “Het bedrag – 20.000 euro – blijft behouden, maar we zullen niet langer de acht best geklasseerden uit de algemene rangschikking en de vijf beste Biplaces belonen. Geheel in lijn met de nieuwe gedachtegang van Kronos Events, zullen we namelijk ‘premies’ uitreiken in de vier bestaande categorieën:  het Cup-klassement (met de Top Gun-rijders), het Fun-klassement (zonder Top Gun-rijder), het Pure-klassement (voor rijders die louter ervaring hebben in de VW Fun Cup) en, vanzelfsprekend, het Biplace-klassement.”

Alle vier categorieën zullen op gelijke voet worden behandeld met een totaalbedrag van 5.000 euro die als volgt wordt verdeeld: 2500 euro voor de kampioen en vervolgens 1.500 en 1.000 euro aan de daarop volgende deelnemers. In tegenstelling tot de voorbije jaren, zal het bedrag niet meer worden uitgekeerd in de vorm van een cheque. “Om de teams die trouw zijn aan de European VW Fun Cup te bedanken, hebben we namelijk besloten dat deze 20.000 euro gebruikt kan worden als korting op de deelnameprijs voor het volgende seizoen”, verduidelijkt Charles-Henri Bonnet.

Het seizoen 2019 van de European VW Fun Cup bestaat uit zeven afspraken waarbij de aftrap wordt gegeven op het Circuit Jules Tacheny de Mettet op 23 en 24 maart. De 25 Hours VW Fun Cup is de niet te missen afspraak in de zomer die geprogrammeerd staat op 13 en 14 juli op het Circuit van Spa-Francorchamps.

Kalender European VW Fun Cup 2019

·         23-24 maart: Kronos 8 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet

·         19-20 april: Magny-Cours Cups – Circuit de Nevers Magny-Cours (8H)

·         25-26 mei: Franco Fun Festival – Circuit de Spa-Francorchamps (8H)

·         11-14 juli: 25 Hours VW Fun Cup – Circuit de Spa-Francorchamps

·         14-15 september: Benelux Open Races – Circuit Zandvoort (8H)

·         12-13 oktober: Zolder Fun Festival – Circuit Zolder (8H)

·         2-3 november: Dutch Fun Festival – TT Circuit Assen (8H)

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer