Word LidExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Nationaal

De Polo GTI R5 wil in de TAC Rally opnieuw winnen

10 april 2019

De Volkswagen Polo GTI R5 won bij zijn Belgische competitiedebuut meteen in de Haspengouw Rally en speelde reeds een hoofdrol in het Belgian Rally Championship. En al hield een technisch probleem Kris Princen in Spa mogelijk van een tweede zege, toch is de regerende Belgisch kampioen vastberaden om de puntjes op de i te zetten in de TAC Rally aanstaande zaterdag.

Er tekenen niet minder dan drie Polo GTI R5 present in de regio rond Tielt, waaronder deze van Cédric Cherain, de leider in de voorlopige tussenstand. De Luikenaar, die eerder dit jaar nog tweede werd in de Haspengouw Rally, profiteerde optimaal van de problemen van Kris Princen en ging met de zege aan de haal in Spa met een wagen van een ander merk. Maar het is met de Volkswagen van THX Racing – die in Spa niet beschikbaar was – dat Cédric aan de start verschijnt van de derde manche van het seizoen.

De twee andere VW Polo GTI R5 worden ingezet door het BMA team. Kris Princen en Bram Eelbode beschikken zelfs over een volledig nieuwe bolide, terwijl Patrick Snijers en Davy Thierie opnieuw plaatsnemen in de wagen die hen een eerste scratch opleverde in Spa. En ze zijn vastberaden om hun progressie te bevestigen in Tielt!

Aanstaande zaterdag, vanaf 7u45, staan er in totaal 14 KP’s – oftewel 158 km tegen de klok – op het menu, met de aankomst voorzien in de Europahal omstreeks 21u10. Het belooft een grandioze strijd te worden met een tiental kandidaten voor het podium!

Foto: Jobfixers-BRC

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer