Sluit aan bij de ClubExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Nationaal

BRC: Cherain pakt leiding in BK-tussenstand met een tweede plaats in Namen!

29 april 2019

Het Belgisch Kampioenschap Rally heeft duidelijk de wind in de rug. De toeschouwers in de Rally van Wallonië kregen bij deze vierde afspraak van het seizoen opnieuw een secondenstrijd voorgeschoteld.

Terwijl wolken en opklaringen elkaar afwisselden, maakte Cédric Cherain een uitstekende bandenkeuze bij het aansnijden van de laatste lus. Hij pakte op vier KP’s maar liefst 10 seconden terug op leider Adrian Fernémont. De THX Volkswagen Polo GTI R5-rijder liep uiteindelijk samen met copiloot Xavier Portier echter de zege mis met drie seconden, maar de Luikenaar kan zich niettemin tevredenstellen met de leiding in de tussenstand voor het kampioenschap!

Het nieuwste wapen van de afdeling customer racing bij Volkswagen Motorsport bewees nog maar eens zijn enorme potentieel. Xavier Bouche en Lorin Jamar, die uitkwamen op een wagen van Sébastien Loeb Racing, noteerden meerdere besttijden en sloten hun eerste rally van het seizoen af op een zeer knappe vijfde plaats.

Patrick Snijers maakte een foutje op zaterdag en ontpopte zich tot showman met dienst. Hij moest zich samen met teamgenoot Davy Thierie echter neerleggen bij de 8e plaats in de einduitslag. Ze hopen om beter te doen bij de Sezoens Rally, die wordt verreden op zaterdag 18 mei en nu reeds het begin inluidt van de tweede helft van het seizoen.

Foto’s: BRC

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer