Sluit aan bij de ClubExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Nationaal

Andreas Mikkelsen aan de start van de Spa Rally met een Volkswagen

10 maart 2020

Al laat Belgian VW Club-rijder Vincent Verschueren de Spa Rally op 15 en 16 maart aan zich voorbijgaan, toch zal er zeker en vast een snelle Volkswagen Polo GTI R5 aan de start staan in de waterstad.

Niemand minder dan Andreas Mikkelsen, een van de sterren uit het wereldkampioenschap rally, zal namelijk aan het stuur plaatsnemen van de bolide uit de ateliers van het PTR-team.

Ik kijk er echt naar uit om bij de Spa Rally aan de start te staan”, legt de Noor uit. “Het is een wedstrijd die ik nooit eerder heb afgewerkt, want behalve in Ieper reed ik nooit eerder in jullie land. Ik heb ondertussen al begrepen dat de wegen in deze tijd van het jaar er nogal modderig en heel lastig bij liggen, maar dat maakt het net interessant! Ik heb al enkele YouTube-filmpjes bekeken, en het parcours lijkt me nogal verschillend met dat van Ieper, met een grotere opeenvolging van natuurlijke bochten. Ik heb de Polo GTI R5 nooit eerder kunnen testen, maar ik ben ervan overtuigd dat het potentieel van de auto hoog ligt. Reken er dus maar op dat ik zal aanvallen en zal proberen me maximaal te amuseren. Wat de concurrentie betreft… Iedereen weet dat er in België heel wat snelle rijders aan de start staan, dat belooft dus een mooie strijd te worden. Ik ben heel blij dat ik een keer kan starten in het land van Thierry Neuville, één van mijn beste vrienden. Ik werk nog steeds aan een terugkeer in het WRC, en hoop dat me dat binnenkort ook lukt. Deze buitenkans om de Spa Rally af te werken wil ik echter met beide handen grijpen. Niet alleen om me te amuseren, maar ook om wedstrijdritme op te doen. En uiteraard wil ik ook voor wat spektakel zorgen.

De Noor heeft 110 WRC-starts achter zijn naam en reed vier seizoenen lang voor het Volkswagen Motorsport team met als hoogtepunten drie zeges (Catalonië 2015, Polen 2016 en Australië 2016) alsook drie bronzen medailles in de eindstand in 2014, 2015 en 2016. Laat er geen twijfel over bestaan, deze jongen komt niet om een figurantenrol te spelen! Dat hij de handschoen opneemt tegen de tenoren van het Belgian Rally Championship zal als muziek in de oren klinken bij de vele rallyfans in ons land!

Overigens vermelden we dat, net als in de Haspengouw Rally, de gentleman-driver Henri Schmelcher eveneens van de partij zal zijn met een Volkswagen Polo GTI R5, ingezet door het BMA-team.

Op zaterdag staan er zes klassementsproeven op het programma (waaronder een dubbele passage op de WRX-KP, op het Circuit van Spa-Francorchamps, die gratis toegankelijk is voor het publiek) en nogmaals zes andere op zondag. In totaal krijgen de deelnemers 205 km tegen de chrono voor de kiezen, waarbij de aankomst in Spa voorzien is op zondag rond 17u.

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer