Sluit aan bij de ClubExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

WTCR - Suzuka: Kristoffersson en Volkswagen winnen opnieuw

28 oktober 2019
De Wereldbeker voor Toerismewagens, een zeer fel betwist kampioenschap, werkte afgelopen weekend in Suzuka zijn voorlaatste afspraak af. Het bilan van de uitstap naar het land van de Rijzende zon bleek uitermate positief voor de rijders van de Volkswagen Golf GTI TCR ingezet door Sébastien Loeb Racing. Johan Kristoffersson, die voor het eerst de pole veroverde, pakte in de derde race namelijk ook zijn tweede zege, ondanks een slechte start. Maar met een inhaalbeweging op Tiago Monteiro in de tweede bocht zette hij de situatie recht!
 
Voordien had de dubbele wereldkampioen Rallycross – die eerder dit jaar in juni op de Nürburgring Nordschleife reeds won – de eerste race op de vijfde plaats afgesloten, alvorens Race 2, met een omgekeerde startgrid, als zevende te besluiten. Kort gezegd, de Zweed was voortdurend vooraan te vinden! Hij prijkt op een zesde plaats in de tussenstand, als best gerangschikte Volkswagen-rijder.
 
Teamgenoot Rob Huff, vorig jaar nog winnaar van een race in Suzuka, moest zich ditmaal tevredenstellen met de zilveren medaille bij Race 2 als beste resultaat. Met daarnaast een 10e en een 7e plaats, eindigde de Brit echter eveneens driemaal in de punten. Hij staat daardoor 12e in het klassement, net voor zijn favoriete afspraak van het seizoen, in Macau.
 
De twee andere rijders bij Sébastien Loeb Racing kenden minder geluk. De Duitser Benjamin Leuchter sloot Race 3 af op de 10e plaats, na een 12e plaats iets eerder. Wat de Marokkaan Mehdi Bennani betreft, hij beleefde een weekend om snel te vergeten nadat hij zich nooit kon losrukken uit de staart van het peloton.
 
De voorlaatste afspraak van het seizoen zal van 14 tot 17 november worden verreden in de straten van Macau. Rob Huff, die reeds 10 zeges telt in deze mythische wedstrijd, maakt zonder twijfel deel uit van de favorieten. Maar met het aanpassingsvermogen van Johan Kristoffersson, zijn er beslist minimaal twee Volkswagen-rijders in de running voor de zege! 
*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer