Sluit aan bij de Club
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

WTCR Macau: pole en podium voor Rob Huff!

18 november 2019

Voor de negende afspraak van het seizoen, trok het FIA WTCR naar Macau. Op het stratencircuit was het Rob Huff die opnieuw bijzonder goed uit de verf kwam. De Brit pakte namelijk een pole en een nieuw ronderecord, alvorens de tweede plaats te veroveren in Race 3. Dat resultaat vormde een beloning voor de goede vorm van de Golf GTI TCR doorheen het weekend.

De voormalige wereldkampioen WTCC toonde zich eerst in Race 1, strijdend voor een plaats in de Top 3. De “Koning van Macau” vertrok vanaf de 7e plaats op de startgrid en sloot uiteindelijk af op de vierde positie, alvorens een lastige tweede race (14e) af te werken. De VW-rijder was vastberaden en pakte de pole, dankzij een recordrondje in 2:27.963. Hij sloot de slotdag van de meeting af op de tweede plaats, wat hem tevens toelaat op te rukken naar de 9e plaats in de voorlopige rangschikking van deze Wereldbeker voor Toerismewagens.

Johan Kristoffersson van zijn kant werkte een degelijk weekend af bij zijn debuut op dit atypische circuit. De dubbele wereldkampioen rallycross legde een mooie constantheid aan de dag door driemaal in de punten te eindigen. Na een 11e plaats in Race 1, schakelde de Zweed een versnelling hoger en besloot hij de twee laatste confrontaties op de 5e en 4e plaats.

Voor de Duitser Benjamin Leuchter werd het een moeilijk weekend, waarvan we vooral de bemoedigende negende plaats bij de eerste manche onthouden.

Sébastien Loeb Racing mag echter verheugd zijn over de globale prestaties, want het Franse team komt terug tot op slechts 11 punten van de Top 5 in de tussenstand bij de Teams. Dat moet de rijders en het team motiveren om nog één keer het volle pond te geven bij de tiende en laatste afspraak van het seizoen, gepland van 13 tot 15 december in Sepang!