Word LidExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

WTCR: Leuchter vervoegt Huff, Bennani en Kristoffersson

31 januari 2019

Volkswagen verhoogt in 2019 zijn inzet in het FIA WTCR, de wereldbeker voor toerismewagens. Ditmaal tekenen er namelijk niet minder dan vier Volkswagen Golf GTI TCR present, allemaal ingezet door Sébastien Loeb Racing. Rob Huff (39 jaar) en de Marokkaan Mehdi Bennani (35 jaar) waren afgelopen jaar al onderdeel van het team uit de Elzas en werden ook dit jaar weerhouden.

Zij zullen het gezelschap krijgen van Johan Kristoffersson, de dubbele wereldkampioen Rallycross, en de Duitser Benjamin Leuchter. In het geval van de Zweed, nog steeds maar 30 jaar, onthouden we tot dusver op circuit vooral zijn solide palmares. Naast oud-wereldkampioen in de International Superstars Series in 2012 pakte hij ook tweemaal de titel in het Scandinavische toerismewagenkampioenschap: in (eveneens) 2012 en 2018, terwijl hij dus een topseizoen afwerkte in het wereldkampioenschap Rallycross. De voormalige PSRX Volkswagen Team Sweden-rijder zal zonder twijfel een rijder zijn die we in 2019 in het WTCR van nabij moeten volgen !

Benjamin Leuchter van zijn kant, gekend van de ADAC TCR Germany, maakt al geruime tijd deel uit van de Volkswagen-familie. De 31-jarige Duitser, die een record neerzette op de Nürburgring Nordschleife met een Golf GTI Clubsport S, was van bij het begin, in 2015, betrokken bij de ontwikkeling van de Golf GTI TCR. “Benny”, zoals men hem noemt, krijgt dus de kans om zijn kunnen te tonen op wereldniveau. “Het is een kinderdroom die in vervulling gaat”, erkent de ambassadeur van het merk die tevens instructeur is bij de Volkswagen Driving Experience. Hij vervoegt dus de #WTCR2019SUPERGRID met niet mis te verstande ambitie.

Het seizoen zal van 5 tot 7 april op gang getrapt worden in het Marokkaanse Marrakech. Voor het seizoen 2019 staan er in het totaal tien meetings, met in het totaal 30 wedstrijden, op het menu !

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer