Word LidExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

Op 7 januari starten Stéphane Henrard en Gatien Du Bois in de Dakar rally met hun Dunbee buggy. Op het programma staan sportieve prestaties maar vooral een boodschap van hoop voor mensen met kanker.

7 januari 2019

"We zitten volop in de laatste fase van de voorbereidingen", zegt Stéphane Henrard. Enkele dagen voor de start van de Dakar is de piloot, die ook de baas is van zijn eigen team, nog volop in de weer. Zijn trouwe Dunbee buggy is geïnspireerd op de mythische Kever en werd enkele weken eerder al op de boot richting Peru gezet. Stéphane moest nog heel wat regelen voor hij op het vliegtuig stapt dat hem naar de startlijn van de Dakar rally zal brengen. Met 12 deelnames op zijn palmares is deze man allerminst een debutant. Hij maakt zich echter wat zorgen: "De route van dit jaar ziet er bijzonder moeilijk uit omdat er  veel duinen op het traject liggen", zegt hij. "Ik ben altijd een beetje beducht als ik op dit soort terrein moet rijden. Technologie is zeker belangrijk, maar je hebt toch altijd een beetje geluk nodig", besluit hij.

Ride 2 Kick

De Dakar 2019 wordt geen gewone editie voor Stéphane Henrard. Met zijn copiloot Gatien Du Bois neemt hij deel aan Ride 2 Kick, een maatschappelijke uitdaging om de vereniging KickCancer onder de aandacht te brengen. KickCancer heeft als doel kanker bij alle kinderen te genezen en nieuwe behandelingsmethoden te ontwikkelen. Via deze Dakar willen ze ook hoop geven aan kankerpatiënten en wil men het grote publiek bewust maken van dergelijke projecten die cruciaal zijn om de ziekte een halt toe te roepen. Gatien Du Bois is ambassadeur van de KickCancer vereniging en hij is op meer dan één manier bezorgd omdat hij ook zelf in remissie is van een osteosarcoom. Door deze vorm van botkanker verloor hij helaas zelf zijn linker dijbeen. Vandaag heeft hij een prothese en hij zal gedreven door zijn buitengewone kracht en karakter plaatsnemen als copiloot naast Stéphane Henrard. "Toen ik Gatien ontmoette, was hij nooit een copiloot geweest", legt Henrard uit. "Bij wijze van test hebben we samen een wedstrijd in Marokko gereden. Hoewel het voor hem fysiek erg zwaar was, liet Gatien zich niet uit zijn lood slaan en ging hij de uitdaging aan. Deze rally was erg belangrijk voor hem omdat dit bepalend zou zijn voor de voorbereiding op de Dakar."

Fysieke voorbereiding

Omdat het duo vele uren in de auto zal doorbrengen en constant het impact van hobbelige wegen en   oneffen terrein zal moeten doorstaan, en omdat ze vaak zullen moeten in- en uitstappen, moesten Stéphane en Gatien een stevig fysiek trainingsprogramma afwerken om vooral hun nek-, schouder- en rugspieren te versterken. "De Dakar is de perfecte leerschool om je vechtlust aan te wakkeren", weet Stéphane. "De moeilijkheid bestaat erin om elke dag opnieuw af te rekenen met de problemen die zich aandienen. Zo kan je jezelf overstijgen door je persoonlijke grenzen te verleggen". Aarzel niet om vanaf 7 januari de prestaties van Stéphane en Gatien in de gaten te houden via de sociale media. Hun Ride 2 Kick challenge is veel meer dan een race, deze uitdaging is een ongelooflijk positieve boodschap van hoop!

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer