Word LidExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

Oliver Solberg en Romain Dumas schitteren in de Polo GTI R5

21 januari 2019

Nadat de Volkswagen Polo GTI R5 in december een eerste zege pakte in de handen van Johan Kristoffersson bij de Romsjulsrally in Noorwegen, toonde de wagen enkele dagen geleden nogmaals zijn kunnen in Noord-Europa. Ditmaal was het Oliver Solberg, de zoon van Petter en voor de gelegenheid geflankeerd door Johnston Aaron, die de Rally Alüksne won bij zijn debuut met wagen die zijn vader een tijdje terug liet debuteren in competitie bij de WK-Rally in Spanje. De Rally Alüksne is de openingsmanche van het Estse en Letse kampioenschap en Oliver Solberg, slechts 17 jaar overigens, liet maar liefst vijf besttijden optekenen op een totaal van 10 kp’s.

Ook Romain Dumas liet zich opmerken het voorbije weekend bij de GP Ice Race, een wedstrijd in winterse omstandigheden georganiseerd in Zell am See. De race in het bekende Oostenrijkse skioord is in de eerste plaats een show, maar toch mocht de recordhouder in de Pikes Peak klimkoers op het podium plaatsnemen na WRC2-kampioen Jan Kopecky en de Oostenrijker Julian Wagner.

Aan het einde van deze week zullen er drie VW Polo’s GTI R5 aan de start verschijnen van de Monte-Carlo. De Fransmannen Nicolas Ciamin en Yannick Roche nemen plaats in een wagen van het Belgische team THX Racing, terwijl Bertrand Pierrat en Aurélia Chevalier een bolide van BMA de sporen geven. Een derde Polo GTI R5 zal aan de Noor Ole Christian Veiby en Jonas Andersson worden toevertrouwd vanaf de eerste proef donderdagavond.

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer