Sluit aan bij de ClubExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

Maxime Potty: "Niets liep zoals het hoorde”

30 september 2019

Het was een teleurgestelde Maxime Potty die het Circuit van Barcelona-Catalunya verliet. Met twee 14e plaatsen behaalde de Team WRT-rijder in Spanje niet de verhoopte resultaten. De oorzaak was regen tijdens de kwalificaties – en een daaraan verbonden foute gok – die het weekend ruïneerde.

Autosport is geen exacte wetenschap en is bij momenten wreed. Maxime Potty bruiste van ambitie voor de start van deze zesde afspraak van TCR Europe op het Circuit van Barcelona-Catalunya, maar verliet Spanje met een verschrikkelijk zure nasmaak. “We zijn niet naar Spanje gekomen om tweemaal op de 14e plaats te eindigen”, erkende de jongeman uit Hamoir, die in november zijn 20e verjaardag viert. “Niets liep echter zoals het hoorde!”

Een terugblik dringt zich op. Bij de vrije trainingen werkten Maxime en het Team WRT aan het vinden van een optimale afstelling. En al zorgde een foute gok bij de tweede sessie ervoor dat de resultaten op papier niet helemaal representatief waren, toch was er optimisme voor het aansnijden van de kwalificaties. “Maar zaterdagochtend regende het echter zeer hard”, vertelt Maxime. “Het team deed een gok wat betreft de bandenspanning, met twee verschillende keuzes voor mijn teamgenoot Santiago Urratia en mijzelf. Helaas begreep ik al snel dat het voor mij niet goed ging uitdraaien. De wagen was zeer sterk onderstuurd. De voorkant gleed voortdurend en het was onmogelijk om een goede tijd neer te zetten in deze omstandigheden. Ik heb alles gegeven, maar het was enorm frustrerend.”

Met een 15e plaats in de eerste sessie, stond Maxime dus niet in de Top 12 die startrecht geeft in het tweede gedeelte van de kwalificaties. “Aangezien ik tweemaal als 15e moest starten in de beide races, wist ik dat het weekend moeilijk zou worden. Maar ik was vastberaden om ervoor te knokken!”

Maar Barcelona was de Volkswagen Golf GTI TCR #88 niet genegen. Bij de start van de eerste race, liet Maxime de motor bijna afslaan en viel hij terug naar de 20e plaats. Hij wist nog op te rukken tot de 14e plaats, wat niet echt het verhoopte resultaat was.

Op zondag kende de Belg een betere start. Maar in de strijd om enkele plaatsen te winnen in de buik van het peloton, ging hij iets te breed en verloor hij in de volgende bochten verschillende posities. “Het ritme was niet bepaald slecht, maar het is enorm moeilijk om in te halen, zeker aangezien onze Golf wat topsnelheid mist”, verduidelijkt de Team WRT-rijder. “Ik heb daarom enkele risico’s genomen, maar die hebben niet geloond. Het was overduidelijk niet mijn weekend.”

Een ontgoochelde Maxime wil de moed niet laten zakken. Samen met het ganse Team WRT is hij vastberaden om het seizoen op een positieve manier af te sluiten in Monza, op 12 en 13 oktober bij de seizoensfinale. 

Foto’s: TCR Europe
 
Meer informatie: www.maximepotty.com

 

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer