Sluit aan bij de ClubExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

Maxime Potty: "Klaar voor de strijd!"

25 april 2019

Net als een voorbeeldige student maakte Maxime Potty afgelopen winter zijn huiswerk en kijkt hij vol ongeduld uit naar de start van het nieuwe schooljaar. Daarin heeft hij geluk, want de eerste van zeven afspraken in TCR Europe staat dit weekend geprogrammeerd op de Hungaroring! Om felicitaties van de jury te krijgen, weet de 19-jarige Belg dat hij in de buitenwijken van Budapest moet opboksen tegen sterke concurrentie.

In een peloton van 38 toerismewagens die aan het TCR-reglement voldoen, hoopt de Team WRT-rijder een rol in de voorste gelederen te kunnen spelen. “Ik weet dat de plaatsen duur zullen worden verkocht, maar ik voel me klaar voor de strijd”, lacht de rijder uit Hamoir. “Samen met het ganse WRT Team hebben we ons enorm goed voorbereid op dit nieuwe seizoen. We hebben meerdere testdagen afgewerkt om mijn VW Golf GTI TCR beter te begrijpen. De samenwerking binnen het team is perfect en ik ben blij dat ik opnieuw met hen kan samenwerken. Ik moet zeggen dat ik deze seizoensopener met vertrouwen tegemoet ga.”

Afgelopen jaar had Maxime het niet onder de markt op de Hongaarse piste. Dat betekent evenwel geenszins dat hij het tracé niet weet te waarderen. “Het is een leuk circuit voor toerismewagens”, vertelt hij. “In 2018 was het vooral de regen bij de kwalificaties en het ontbreken van een goede regenafstelling die ons weekend negatief beïnvloedde. Samen met Team WRT hebben we echter de tijd genomen om testen af te werken zowel in droge omstandigheden als op een natte piste. Dus, zelfs al lijken de weersberichten weer te duiden op wisselvallige weersomstandigheden, toch zouden we ditmaal goed gewapend aan de start moeten komen.”

Maxime, die afgelopen jaar als achtste afsloot in TCR Europe, koestert dit jaar de ambitie om flink beter te doen. “Mijn doel is om te strijden voor een top 3 notering in het eindklassement”, bevestigt hij. “Om daarin te slagen, zullen we niet enkel snel moeten zijn en vaak podia pakken, we zullen het ook met enige regelmaat moeten doen. Ik weet alvast dat ik het volle pond ga geven, maar misschien is het soms verstandiger om een grote puntenbuit veilig te stellen eerder dan risico’s te nemen met het oog op de zege te pakken. Dat is iets waarover we in de loop van het jaar zeker zullen praten binnen het team en met mijn coach, Jean-François Hemroulle.

Hoewel TCR Europe voor Maxime alle prioriteit krijgt, mikt hij ook op een goede klassering in TCR Benelux, het kampioenschap waarin hij vorig jaar als tweede eindigde. “We zullen als het ware een race binnen een race krijgen voor de deelnemers aan TCR Benelux en hier de titel pakken zou een mooie bonus zijn”, lacht Maxime. “Maar goed, alles is met elkaar verbonden. Als ik veel punten scoor in het Europese Kampioenschap, zal ik automatisch ook goed geklasseerd staan in de Benelux-ranking. Het zou eveneens een mooie beloning zijn voor mijn partners, zowel de bestaande als mijn nieuwe, zonder wie we dit programma onmogelijk hadden kunnen afwerken.”

De kwalificaties, die bestaan uit twee delen waarbij de 12 snelste rijders worden weerhouden voor het tweede gedeelte, staan op het programma op zaterdag om 16 uur. De twee races van 23 minuten + 1 ronde worden verreden op zondag om 11u25 en 14u30, waarbij de Belgische fans van Maxime de actie kunnen volgen via RTBF Auvio (www.rtbf.be/auvio) of via de website van TCR Europe (www.tcr-series.tv/europe). Tijd voor actie!

 

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer