Word LidExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

Maxime Potty: "Een dubbel podium dat bijzonder goed voelt!"

11 juni 2018

Nog voor de start van de derde afspraak van de TCR Europe had Maxime Potty het reeds aangegeven: hij wilde op het podium eindigen op het circuit van Spa-Francorchamps, een omloop die hem zeer goed ligt. En de jonge Belgian VW Club-rijder hield woord… De rijder van de Comtoyou Racing VW Golf GTI TCR gooide hoge ogen na een tweede plaats in de kwalificaties, een tweede positie in de uitslag van de eerste wedstrijd en een derde plaats in de tweede race nadat hij vanaf de negende positie was gestart!

“Na ons moeilijk seizoensbegin voelt dit dubbel podium bijzonder goed”, erkent de jongeman van 18 jaar. “Afgelopen donderdag hebben we getest in Zolder en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Van bij de start van de vrije trainingen zat ik in het goede ritme. De wagen gedroeg zich zoals ik wilde. We zijn met het ganse team, inclusief Kurt Mollekens die de rol van ingenieur op zich nam, vertrokken vanaf nul en hebben uiteindelijk een goede basis kunnen vinden. Ik kwam dus met een gerust gemoed aan in Spa-Francorchamps.”

Nadien was het een kwestie om te bevestigen in de kwalificaties, een taak waarvan Maxime zich prima kweet door een tweede chrono te laten optekenen in het eerste deel van de kwalificaties en nadien hetzelfde te presteren bij het tweede kwalificatie-gedeelte waarin de 12 snelste rijders in actie komen. “Ik heb ook veel progressie geboekt in de manier waarop ik met de banden omga”, bevestigt Max. “Bij de start van de eerste race kon ik de tweede plaats behouden. Vervolgens kon ik bij de tweede confrontatie, op zondag, een goede start pakken vanaf de negende positie. Iedereen opteerde voor een lijn aan de binnenkant van La Source, dus koos ik… voor de buitenkant. Ik schoof op tot een vierde plaats en aan het einde van de eerste ronde had ik de derde positie in handen.”

Na een mooie strijd met Julie Briché en Jean-Karl Vernay, die te kampen kreeg met een technisch probleem, mocht Maxime plaatsnemen op de derde podiumtrede. “Eindelijk kunnen we aanknopen met de posities waarop we ons verwacht hadden te zien”, lacht hij. “En we hebben dit weekend ook veel punten gescoord, zowel op moreel vlak als in de beide kampioenschappen waaraan ik deelneem, het Europese en het Benelux-kampioenschap. In de Benelux-rangschikking eindigde ik tweemaal als tweede, wat me opnieuw lanceert. We hebben de tendens van het begin van het seizoen kunnen omkeren… Daarmee hebben we bewezen dat we het in ons hebben, maar het kwam er tot dusver niet uit. Ik kan niet wachten om naar Budapest te trekken!”

De Hungaroring is namelijk op 7 en 8 juli het strijdtoneel voor de vierde afspraak van het TCR Europe 2018 en de derde meeting van TCR Benelux. En de VW Golf GTI TCR #88 is vastberaden om opnieuw op te vallen.

Foto’s: TCR Europe

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer