Word LidExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

Haspengouw: De eerste Belgische rally en meteen een dubbel voor de VW Polo GTI R5 !

25 februari 2019

De VW Polo GTI R5 stelde niet teleur in de Haspengouw Rally bij zijn grote debuut in het Belgisch Kampioenschap Rally. Over de 12 KP’s die op het menu stonden in en rond Landen was er tot dusver nooit een wagen sneller dan de beste Volkswagen.

Met zes scratches elk, hebben Kris Princen (met een wagen van het BMA team) en Cédric Cherain (uitkomende voor THX Racing) de Haspengouw Rally gedomineerd. Ze streden op het scherpst van de snee met elkaar voor de zege, maar na een foutje van Cédric (geflankeerd door Pierre Sibille) kon de regerend Belgisch Kampioen een kloofje slaan. Hoewel de man uit Chaudfontaine een sterk slotakkoord neerzette, kon hij Kris Princen (voor de gelegenheid gekoppeld aan Peter Kaspers) nooit meer echt bedreigen. Princen pakte vervolgens zijn vijfde zege in de Haspengouw Rally.

“Ik voel me nu al zeer goed aan het stuur van deze Volkswagen”, lachte de Truienaar die vervolgens de redenen voor zijn succes toelichtte. “Op elk vlak is deze wagen beter dan mijn vorige bolide. Ik geniet aan het stuur… en dan volgen de chrono’s vanzelf!”

Waar Kris Princen en Cédric Cherain de VW Polo GTI R5 bij zijn eerste rally in België meteen de dubbel schonken, kon Patrick Snijers van zijn kant niet meevieren. De zevenvoudig Belgisch kampioen liet zich verrassen bij de tweede KP en moest opgeven.

Na dit eerste succes in de velden rond Haspengouw, vervolgt het BK op 16 en 17 maart in de Belgische Ardennen met de Spa Rally. De VW Polo GTI R5 mikt daarbij vanzelfsprekend op een tweede zege!

Foto’s: BRC

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer