Word LidExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

FIA WTCR: Een weekend om snel te vergeten voor de Golf GTI in Marrakech

8 april 2019

De langverwachte eerste afspraak van het FIA WTCR bleek uiteindelijk vooral… frustrerend voor Volkswagen! Bij de seizoensopener van de wereldbeker voor Toerismewagens konden de vier rijders van het Sébastien Loeb Racing team nooit echt een rol in de voorste gelederen opnemen op het korte semipermanente circuit in Marrakech.

Nadat ze volkomen uit het ritme waren bij de twee kwalificatiesessies, werden de Golf GTI TCR van het team uit de Elzas vervolgens genoopt tot oprukken door het peloton. Op een circuit waar inhalen bijzonder moeilijk is, hoopte men op een mirakel, dat er uiteindelijk niet kwam. Jammer, want eigenlijk was het ritme in wedstrijdomstandigheden zeer goed, zoals de snelste rondetijden van Rob Huff bij de tweede confrontatie en van Mehdi Bennani bij de derde en laatste race bewijzen. De Marokkaan, die niet kon schitteren voor zijn thuispubliek, liet zelfs de allersnelste wedstrijdronde van het hele weekend optekenen!

Maar als we de uitslagen analyseren, oogt de oogst mager. Rob Huff eindigde tweemaal in de punten met een 12e en een 15e plaats, terwijl Mehdi Bennani als 12e afsloot bij de derde manche. Voor Johan Kristoffersson en Benjamin Leuchter, die hun debuut maakten op wereldniveau, bleek deze première een regelrechte ramp waarbij geen van beide heren in de Top 15 eindigde.

De Volkswagen-clan richt het vizier nu op Hongarije en meer bepaald de Hungaroring. Het is namelijk in deze buitenwijk van Budapest dat de tweede meeting van het FIA WTCR zal worden gehouden op 27 en 28 april. Men zint op wraak!

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer