Word LidExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

FIA WTCR: een bont kwartet dat Volkswagen wil laten schitteren

4 april 2019

Het FIA WTCR zal dit weekend in Marrakech worden afgetrapt en Volkswagen wil, als één van de zeven vertegenwoordigde constructeurs, een rol in de voorste gelederen opnemen. Ten opzichte van de eerste deelname aan de wereldbeker voor Toerismewagens in 2018, zullen de kansen van het merk uit Wolfsburg verdubbeld zijn: er zullen namelijk niet twee, maar vier VW Golf GTI TCR present tekenen!

In tegenstelling tot andere merken, heeft Volkswagen Motorsport besloten om al zijn eieren in dezelfde mand te leggen, gezien de vier bolides allemaal worden ingezet door Sébastien Loeb Racing, de Franse structuur die ook vorig jaar reeds actief was. Rob Huff en Mehdi Bennani keren terug en hopen hun ervaring van afgelopen jaar te kunnen aanwenden. De Britse ex-wereldkampioen (WTCC 2012) eindigde vorig jaar als 8e en wil dit seizoen beslist een hoofdrol spelen. Wat de Marokkaan betreft, hij zal nog maar eens het seizoen kunnen aansnijden voor zijn thuispubliek en dat bij zijn tiende jaar in de toerismewagenracerij.

Dat tweetal zal het gezelschap krijgen van de Duitser Benjamin Leuchter, die promoveert uit de ADAC TCR Germany, en niemand minder dan Johan Kristoffersson – nog steeds de regerende en tweevoudige wereldkampioen Rallycross met Volkswagen. Dat hij een zeer polyvalent rijder is, getuigt zijn titel in TCR Scandinavia vorig jaar en de kroon die hij in 2012 veroverde in de International Superstars Series. De Zweed zal zonder twijfel een van de grote blikvangers zijn in het FIA WTCR 2019. En we durven er prat op gaan dat dit pure talent ons nog zal verbazen…

De korte semipermanente omloop van Marrakech (slechts 2,9 km lang) zal dus het strijdtoneel vormen voor een seizoen dat zich als zeer boeiend aankondigt. U kan de actie vanzelfsprekend volgen via Eurosport, dat een zeer brede TV-coverage aanbiedt. De eerste wedstrijd zal op zaterdag plaatsvinden om 17u50, de twee andere heats staan geprogrammeerd op zondag om 17u45 en 19u15 (Belgische tijd). Als u houdt van deur-tot-deur gevechten, is deze afspraak absoluut niet te missen!

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer