Word LidExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

Drie VW Polo GTI R5 aan de start van de Haspengouw Rally

18 februari 2019

Na zijn eerste succes in WRC2 afgelopen weekend in de Rally van Zweden staat de Volkswagen Polo GTI R5 nu zaterdag in de Haspengouw Rally, de openingsmanche van het Belgische kampioenschap, voor zijn grote debuut in België. En dat in drievoud !

Twee van de drie Volkswagens zullen worden ingezet door het BMA team. Regerend Belgisch Kampioen, Kris Princen, verdedigt zijn titel met een wagen waar al menig woord over gezegd werd. “Momenteel beschikken we over budget voor 7 rally’s”, vertelt de Truienaar. “Maar we gaan proberen om er opnieuw 8 te rijden, zoals vorig jaar. Peter Kaspers zal me vergezellen in Haspengouw en de Rally van de Condroz. Voor de andere wedstrijden is het opnieuw Bram Eelbode die de nota’s zal lezen. De eerste wedstrijd op de kalender is meteen mijn thuiswedstrijd. Ik heb de Haspengouw Rally reeds viermaal gewonnen en ik zou de VW Polo R5 GTI graag haar eerste zege op Belgische bodem schenken.”

Goed nieuws, want een andere voormalig Belgisch kampioen (zeven keer maar liefst) heeft eveneens beslist om vol in te zetten op Volkswagen. Precies 10 jaar na een deelname met een VW Polo Super 2000 in Ieper treft Patrick Snijers ditmaal een Polo GTI R5 aan waarbij de verwachtingen hooggespannen zijn. “Iedereen weet dat ik een competitiebeest ben en verliezen haat”, erkent de zevenvoudig Belgisch kampioen die Davy Thierie het volledige jaar naast zich krijgt. “Vorig jaar pakte ik de Belgische GT-titel. Met de VW Polo GTI R5 beschikken we evenwel over een nagelnieuwe wagen van de laatste generatie, een bolide waarmee ik opnieuw op de zege in het algemene klassement kan mikken. Mijn laatste succes dateert van de East Belgian Rally 2013. Ik hoop die prestatie dit jaar opnieuw te herhalen!”

Tot slot staat er een derde VW Polo GTI R5 aan de start van, minstens, de Haspengouw Rally. Deze wordt ingeschreven door THX Racing voor Pierre Sibille met links naast hem in het kuipje Cédric Cherain, die maar al te graag wil tonen dat hij nog steeds één van de Belgische referenties is. “Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik zou rijden in Landen, maar sommige voorstellen leg je simpelweg niet naast je neer”, lacht de man uit Chaudfontaine. “De gesprekken met THX Racing en Lionel Hansen geraakten eind vorige week plots in een stroomversnelling, waarna alles in het werk gesteld werd zodat we Haspengouw kunnen aansnijden in de allerbeste omstandigheden. We hebben niet echt lang moeten nadenken. Op dit moment betreft het een eenmalige deelname, maar een vervolg sluit ik allerminst uit. Een wagen waarmee we voor de zege moeten kunnen strijden in deze rally, een testprogramma volgens de regels van de kunst en een copiloot die meer dan ooit gemotiveerd is, betekent dat onze ambities duidelijk zijn: we staan aan de start om te winnen!”

Op zaterdagochtend verlaten de deelnemers om 8u het rallycentrum (Domein ’t Park) in Landen. Er staan drie lussen van vier KP’s op het menu, met een aankomst voorzien om 19u. Meer informatie kan u terugvinden op www.rallyvanhaspengouw.be.

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer