Word LidExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

Volkswagen ID. R: Van het wolkendek in Colorado naar… de Groene Hel !

21 januari 2019

Nadat de Volkswagen ID.R het record in de Pikes Peak klimkoers - ook gekend als de “Race to the Clouds” - verpulverde, lijkt de wagen beslist niet aan haar zwanenzang toe. Deze zomer mikt Romain Dumas op niets minder dan het record voor elektrische wagens op de befaamde Nürburgring Nordschleife. Het circuit, van meer dan 20 kilometer lang, werd door Jackie Stewart wel eens “de Groene Hell” genoemd en wordt algemeen beschouwd als het meest uitdagende tracé ter wereld.

Je zou verwachten dat het slechts een kleine moeite is om de wagen van de klimkoers in Colorado de befaamde Groene Hell te laten aansnijden. Dat is echter buiten de troepen van Volkswagen Motorsport gerekend. Om de wagen alle kansen op succes te bieden, wacht de mannen van directeur Sven Smeets en technisch directeur François-Xavier Demaison namelijk een flink karwei om het 100% elektrisch aangedreven prototype aan te passen aan de specifieke eisen van de Ring. Wetende dat de wagen nu reeds 500 kW (of ruwweg 680 pk) ontwikkelt bij een gewicht van 1.100 kg (piloot inbegrepen), beschikt de ID.R duidelijk al over enkele troeven. Het is dus voornamelijk op vlak van de aerodynamica dat er wijzigingen zullen worden aangebracht.

Het was een evidente keuze om Romain Dumas te laten plaatsnemen in de ID.R. De Fransman was van bij het begin betrokken bij het ontwikkelingsprogramma, pakte het record in Pikes Peak en kent de Nordschleife als zijn broekzak daar hij reeds viermaal de 24 Uren van de Nürburgring op zijn naam schreef.  “Ik krijg al kippenvel als ik er aan denk”, erkent de inwoner van Alès. “Ik ken de Nordschleife goed, maar er wacht me een uitdaging van een heel ander kaliber aan boord van de ID.R aangezien de acceleratie indrukwekkend is en de bochtensnelheden hoog liggen.”

Het huidige record, 6’45”90, staat op naam van Peter Dumbreck met een NIO EP9, aan een gemiddelde van bijna 185 km/h. De wil om dit record te breken staat met stip genoteerd in het elektrificatieprogramma van het Volkswagen-gamma, waarvan de eerste cataloguswagens vanaf 2020 beschikbaar komen. Terwijl onze mobiliteit steeds vergroent, hopen we dat u het met ons eens bent dat er geen betere plaats is dan deze Groene Hell om de geavanceerde techniek van Volkswagen in de kijker te zetten !

 

Om u te doen watertanden, kan u hier reeds een korte video bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=e0A-Cjlg_SU&feature=youtu.be

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer