Word LidExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

De Volkswagen Polo GTI R5 blinkt uit in WRC2 !

18 februari 2019

De VW Polo GTI R5 heeft niet lang op zich laten wachten om op wereldniveau de eerste adelbrieven te verzamelen! De nieuwste creatie van Volkswagen Motorsport, die wordt ingezet door klantenteams, heeft namelijk een eerste zege in WRC2 gepakt in het kader van de Rally van Zweden, de tweede afspraak van het wereldkampioenschap rally. Een prestatie die op naam kwam van de Noor Ole Christian Veiby en zijn Zweedse teamgenoot Jonas Andersson.

Dat resultaat kreeg overigens nog extra glans, want het Scandinavische duo pakte ook een schitterende 9e plaats in het algemene klassement, en bleef daarbij ook netjes de winnaar in de WRC2-Pro klasse voor (de klasse die R5’s omvat die ingezet worden door de constructeurs zelf).

Het werd overigens een totaalsucces voor Volkswagen. De Finnen Emil Lindholm en Mikael Korhonen eindigden namelijk als 2e in WRC2, net voor een eens te meer indrukwekkende Johan Kristoffersson. De tweevoudig wereldkampioen rallycross liet, ondanks een zeker gebrek aan ervaring in rally, twee besttijden optekenen en plaatste zijn Polo GTI R5 op de laatste podiumtrede in de klasse. De Volkswagen-klanten monopoliseerden dus de Top 3, en bevestigen daarmee dat de laatste creatie van VW Motorsport uit het goede hout gesneden is.

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer