Sluit aan bij de Club
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Allerlei

Wie stopt de zegereeks van Julien Schein (#2 DRM Motorsport) op Circuit Zolder?

8 juli 2020

Waar de VW Fun Cup powered by Hankook op 22 en 23 augustus neerstrijkt om eindelijk het seizoen te kunnen beginnen, is de virtuele variant te gast voor de derde afspraak van het seizoen. De online VW Fun Cup-rijders trekken komende woensdag immers naar Circuit Zolder, waar met Julien Schein (#2 DRM Motorsport) misschien wel de allereerste kampioen wordt gekroond.
 
Na een foutloos parcours in de meetings van Spa-Francorchamps en Zandvoort – maar liefst vier pole posities en vier overwinningen – zal de concurrentie op het Limburgse circuit alles uit de kast moeten halen om Julien Schein (#2 DRM Motorsport) van een nieuw succes te houden. De man uit Doische telt in de tussenstand 20 punten voorsprong op Simon Duterme (#22 Pro-Team). Als die bonus oploopt tot 46 punten, is de eerste kampioen in het digitale kampioenschap van Kronos Events gekend. Zo niet, moet de DRM Motorsport-rijder zijn favorietenrol waarmaken tijdens de finale op de Nürburgring Nordschleife over iets meer dan een week… Gezien de regelmaat van Simon Duterme wordt dat geen gemakkelijke opdracht!
 
Opnieuw staan enkele andere Belgen te trappelen om een (eerste) podiumplaats te veroveren. Benoit Philips (#219 CG Racing) werd al driemaal vierde en zou maar wat graag minstens een plaats beter doen tijdens de races op Circuit Zolder. Ook Edouard Chevalier (#260 McDonald’s Racing), Quentin Denis (#299 DRM Motorsport) en Massimo Petralia (#232 Néo-Speed), die na sterke prestaties in Zandvoort opgeklommen is naar de zevende plek in de tussenstand, mogen bij de kopgroep gerekend worden. En dan is er natuurlijk ook de Italiaanse delegatie: zowel Gabriele Torelli (#406 8KS Warner Experience) als Luca Vernole (#8 Team Wave Italy) stonden in Zandvoort op het podium en zullen die prestatie willen herhalen.

Journalist Martin Businaro met de #50 Flower Power

Na een deelname aan de openingsmeeting in Spa-Francorchamps, maakt de beroemde #50 Flower Power zijn terugkeer in de VW e-Fun Cup powered by Hankook. De wagen, ingeschreven door de Belgian VW Club en door M3M, wordt op Circuit Zolder de sporen gegeven door Martin Businaro, niet alleen journalist voor La Dernière Heure en Speed Magazine, maar ook VW Fun Cup-rijder bij DRM Motorsport in 2020. “De bedoeling is natuurlijk niet om me te meten met de rijders die het mooie weer maken vooraan, maar vooral om me te amuseren en de vergelijking te maken tussen de virtuele auto en de echte Evo3. Ik kan niet wachten!” liet de man uit Walcourt optekenen.
 
Ook de derde afspraak van de VW e-Fun Cup bestaat uit twee wedstrijden van 45 minuten. De eerste kwalificatiesessie van 30 minuten start omstreeks 20.30 uur en de tweede race wordt naar goede gewoonte voorafgegaan door een korte kwalificatie van 10 minuten. De virtuele actie kan zoals altijd gevolgd worden dankzij de Live Stream en de resultaten op de Live Timing van technische partner Motori nella Leggenda. De boodschap is duidelijk: see you in Zolder!