Sluit aan bij de Club
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Allerlei

Wedstrijd: win het stripverhaal “Kevers en Beetles”

23 december 2020

Margot was begin de jaren ’60 student journalistiek en droomde ervan om, net als haar beste vriendin, te schrijven voor een modemagazine. Het was echter een automobielmagazine dat haar in dienst nam en hoewel ze in feite niet echt gepassioneerd was door wagens, bewezen haar eerste reportages meteen dat het haar niet ontbrak aan talent. Leuk nieuws voor alle Volkswagen-fans, want het vijfde deel van haar avonturen “De autoreportages van Margot” draait volledig rond de Kever.

De reportage begint bij een Kever-loopwagen, een herinnering uit haar kinderjaren, die Margot zal leiden tot in Wolfsburg en waarin, onder andere, Pierre D’Ieteren de revue passeert.

Naast het avontuur is deze strip ook bedoeld als historisch werk met een knipoog naar het verleden. “Ik heb altijd mijn fictie willen inpassen in een waargebeurd historisch kader”, vertelt auteur Olivier Marin. “Zoals u zich kan voorstellen, ben ik gepassioneerd door alles wat met auto’s te maken heeft en in het bijzonder door populaire wagens. De Volkswagen Kever is zo fascinerend door zijn lange geschiedenis. Gedurende 30 of 40 jaar is hij blijven evolueren waarbij voortdurende nieuwe standaarden werden aangenomen, denken we bijvoorbeeld aan de introductie van bumpers of richtingaanwijzers, zonder ooit zijn DNA te verloochenen.

Vanwege zijn passie voor de geschiedenis van de auto, besteedt Olivier de grootste aandacht aan historisch accurate details. “Toen ik het stripverhaal Kevers en Beetles presenteerde, kreeg ik van sommigen kritiek op de cover”, vertelt hij. “Op de achtergrond zie je de schoorstenen van de Volkswagenfabriek in Wolfsburg. Je telt er echter slechts drie…

Een flater? “Neen, in tegendeel”, lacht Olivier Marin. “Het verhaal speelt zich af in 1962. De vierde, en tevens laatste, schoorsteen verscheen pas in 1966.

Eenzelfde oog voor detail had Olivier Marin bij de keuze van de nummerplaten die in zijn stripverhalen voorkomen. “Ik heb veel tijd besteed om uit te zoeken hoe de platen werden toegekend in de landen waar mijn avonturen zich afspeelden”, lacht hij. “Ik wilde absoluut dat de nummerplaten representatief waren voor het tijdperk waaruit ze kwamen, zowel op vlak van kleuren als wat betreft het gebruik van cijfers en letters. Ook de kleuren van de wagens die worden afgebeeld zijn de precieze kleuren die indertijd terug te vinden waren in de catalogussen. Geen sprake van dat ik een tint zou gebruiken die pas verschenen is na de periode waarin het avontuur van mijn helden zich afspeelde!

Wedstrijd: 20 stripverhalen te winnen!

20 leden van de Belgian VW Club maken kans op één van de exemplaren van “Kevers en Beetles”, want er zijn tien Franstalige en tien Nederlandstalige exemplaren te winnen. 

Hoe deelnemen? Dat is zeer eenvoudig!

Stuur ons een e-mail via info@belgianvwclub.be met als onderwerp “Wedstrijd stripverhaal”. Vermeld zeker ook op uw naam, lidnummer van de Belgian VW Club en het adres waarop u het stripverhaal zou willen ontvangen indien u een van de gelukkige winnaars bent.

De tien eerste Franstalige inzendingen en de tien eerste Nederlandstalige inzendingen (het tijdstip van de email wordt als referentie gebruikt) ontvangen vervolgens dit werk van Olivier Marin, die dit jaar overigens ook de wenskaart van de Belgian VW Club ontwierp.

Veel succes!