Sluit aan bij de Club
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Allerlei

VW e-Fun Cup powered by Hankook: Senne Lanssens viert in Zandvoort

26 mei 2021

De simracers van de VW Fun Cup hebben op het virtuele circuit van Zandvoort voor een buitengewoon spektakel gezorgd. Na een eerste podiumplaats in Eastern Creek, beleefde Senne Lanssens (#11 DDS Racing) zijn grote doorbraak door de twee wedstrijden van de European VW e-Fun Cup powered by Hankook op zijn naam te schrijven. Nathan Delvaux (#480 Milo Tourneur) en Massimo Petralia (#332 Néo-Speed) waren de winnaars in de twee races van de Belgian VW e-Fun Cup powered by Hankook, die door internetproblemen echter buiten kampioenschap werden verreden.
 
European VW e-Fun Cup: kampioenschapsleider Christof Raes laat punten liggen
 
Christof Raes, tijdens de eerste twee meetings ongeslagen aan het stuur van de #415 Clubsport Racing, was uiteraard de grote favoriet voor de dubbele wedstrijd aan de Nederlandse kust. Toch werd het lid van Flemish Simsports in de kwalificatiesessie geklopt door Senne Lanssens (#11 DDS Racing), die… zes duizendste van een seconde sneller was. De beste start kwam op naam van Christof Raes, die zich echter meteen verremde in de Tarzan-bocht. Meer dan een bronzen medaille zat er niet meer in voor de leider in het kampioenschap, na een inhaalrace en een gespierd duel met regerend kampioen Julien Schein (#2 DRM Motorsport).
 
Vooraan leek Senne Lanssens zijn pole positie te verzilveren, maar dat was zonder Florian Bonjour (#13 Vaillante) gerekend. De Fransman bleef druk uitoefenen tijdens de eerste wedstrijd van veertig minuten en kwam in de laatste ronde bijna langszij. Een geslaagde inhaalpoging kwam er niet, maar het verschil aan de eindmeet bedroeg slechts… twee tiende!
 
De omgekeerde top 8 op de startgrid van de tweede manche zorgde zo mogelijk voor nog meer spektakel. Een goede start voor Christof Raes werd meteen tenietgedaan door een fout in de Hugenholtz-bocht, waardoor de Clubsport-rijder terugviel naar de staart van het peloton. Een gouden kans voor Florian Bonjour om in te lopen in het klassement, maar de man uit Lyon verdween uit de wedstrijd door een verbroken internetverbinding. Ook Julien Schein stond door een technisch probleem niet aan de aankomst.
 
Door de pech voor Team Vaillante en DRM Motorsport kon Benoit Philips (#219 CG Racing) zijn eerste zege van het seizoen ruiken. Dat was echter zonder de winnaar van de eerste race gerekend: Senne Lanssens plaatste een gewaagde en indrukwekkende inhaalpoging in de Tarzan-bocht. Een tweede zege dus voor DDS Racing, voor CG Racing en gastrijder Thibaut Vernice (#48 Cap48). Matts Breckpot bevestigde zijn vooruitgang aan het stuur van de #422 Michaël Mazuin Sport door naar een prachtige vierde plaats te rijden, na een zevende plek in de eerste race.
 
Belgian VW e-Fun Cup: zeges voor Nathan Delvaux en Massimo Petralia
 
In de Belgian VW e-Fun Cup powered by Hankook, het kampioenschap voor amateurrijders, liefhebbers en jonge wolven, werden opnieuw twee nieuwe winnaars genoteerd. Nathan Delvaux (#480 Milo Tourneur) zegevierde in de eerste manche na een duel met Steve Claeys (#326 DDS Racing). Massimo Petralia (#332 Néo-Speed), op het podium van de eerste manche, schreef even later de tweede confrontatie op zijn naam. Bram Mouton (#11 DDS Racing) en Nathan Delvaux stonden mee op het ereschavot.
 
De wedstrijden op woensdagavond werden geteisterd door internetproblemen bij diverse rijders, waardoor incidenten vaak ongewild veroorzaakt werden. Organisator Kronos Events besliste daarom al in de openingsfase van de eerste race om de wedstrijden buiten kampioenschap te laten plaatsvinden en een nieuwe datum te vinden om de races in Zandvoort in te halen en te laten meetellen voor het Belgian-kampioenschap.
 
Zelfs na twee virtuele races heeft de VW Fun Cup nog niet genoeg van het circuit van Zandvoort, aangezien de racekevers er over twee weken te gast zijn voor de Benelux Open Races. Nadien wordt er volledig gefocust op het Circuit de Spa-Francorchamps, met op woensdag 23 en zondag 27 juni twee online races van zestig minuten, telkens met Super Pole, en nadien uiteraard met de 23ste editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup van 9 tot en met 11 juli!