Sluit aan bij de Club
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Allerlei

VW e-Fun Cup: David De Saeger aan het stuur van de Flower Power

19 juni 2020

De VW e-Fun Cup powered by Hankook opent vrijdagavond de debatten. Het virtuele circuit van Spa-Francorchamps vormt het kader van de première van het kampioenschap op poten gezet door Kronos Events, met de steun van Motori nella Leggenda.

Niet minder dan 36 deelnemers worden verwacht op Assetto Corsa voor de eerste afspraak van een seizoen dat verder ook bestaat uit wedstrijden op gedigitaliseerde versies van Zandvoort (1 juli) en Zolder (8 juli). Een stemronde op Facebook zal het decor voor de vierde en laatste confrontatie, geprogrammeerd op 15 juli, bepalen.

De beroemde VW Fun Cup #50 ‘Flower Power’ in de kleuren van de Belgian VW Club zal wel degelijk aan de start staan, maar niet zoals oorspronkelijk voorzien met Ugo de Wilde aan het stuur. De jonge eenzitterrijder heeft andere verplichtingen en wordt vervangen door David De Saeger. “Ik ben erg gelukkig dat Jean-Luc Dubois, de patron van M3M, aan mij gedacht heeft om Ugo te vervangen op de #50 Flower Power, een speciale wagen in de geschiedenis van de VW Fun Cup”, benadrukt de Brusselaar. “Ik had de afgelopen jaren al vaker de kans om de Biplace van Kronos Events te besturen en op die manier talloze passagiers mee te nemen. De virtuele versie van de auto is natuurlijk helemaal anders. Ik heb het op dit ogenblik erg druk op professioneel gebied. Veel voorbereiden was dus niet mogelijk, maar dat maakt niet uit. Het moet vooral fun worden! Ik breng mijn vrijdagavond door met vrienden en hoop vooral dat we ons zullen amuseren. In de top 10 eindigen, is al een puik resultaat. Lukt dat niet, dan is dat echt niet erg. We zijn er om plezier te hebben en dat is vanavond het voornaamste doel.

De VW e-Fun Cup powered by Hankook wordt dus deze vrijdag gelanceerd om 20.30u. Na een kwalificatiesessie van 30 minuten, staan twee races van 45 minuten (onderbroken door een korte kwalificatiesessie van 10 minuten) op het menu.

U kunt de race rechtstreeks volgen op YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=yNq8bYikfWs) en de resultaten raadplegen op http://144.76.1.151:50088/lapstat?track=spa-cir_spa&cars=vw_beetle_fun_cup

De deelnemerslijst is HIER beschikbaar

http://www.vwfuncup.eu/medias/document/195/file/fra/VWe-FunCup_Entry_press.pdf