Sluit aan bij de ClubExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Allerlei

Ugo de Wilde winnaar van een virtuele VW Fun Cup-race met de Flower Power

20 mei 2020

De kogel is ondertussen door de kerk, de VW e-Fun Cup powered by Hankook begint op 10 juni. Vier afspraken vormen de kalender van die Belgische VW Fun Cup in de virtuele wereld (meer info hier).

In afwachting van de start van de competitie van Kronos Events hebben enkele Belgische rijders afgelopen zondag deelgenomen aan de eerste wedstrijd van de Virtual European VW Fun Cup, op poten gezet door Riley Phillips en zijn team. Ugo de Wilde was een van hen en bestuurde de beroemde #50 ‘Flower Power’ ingeschreven door het M3M-team van Jean-Luc Dubois. De 17-jarige Brusselaar, die eind april al had deelgenomen aan een wedstrijd van dezelfde Britse organisatie, schitterde op de digitale versie van het TT Circuit Assen.

Ik ben zo blij dat ik de kans heb gekregen om revanche te nemen na de frustrerende race in Spa drie weken geleden”, lacht Ugo. “Ditmaal kon ik de pole positie neerzetten met een knappe marge. Ik ben niet echt gewend om de start te nemen met een VW Fun Cup en ik liet me in de eerste remzone dan ook verrassen door de Brit Riley Phillips. Maar vervolgens liep alles op wieltjes. Nadien zag ik hem in mijn spiegels strijden met Mathieu Detry. Ik vind het trouwens jammer dat die laatste zo snel werd gediskwalificeerd. Ik bevond me eenzaam op kop en heb van de strijd achter me geprofiteerd om een kloof te slaan.

Vanaf dat moment moest Ugo het opnemen tegen het grootste gevaar voor een rijder, en nog meer in de virtuele wereld: concentratieverlies! “Ik bleef gemotiveerd door telkens te proberen mijn ronderecord te verbeteren, zonder daarbij de limieten van de piste te overschrijden, wat veel van mijn concurrenten uit de race heeft gehaald”, gaat Ugo door. “Uiteindelijk was mijn grootste probleem om het vijftig minuten vol te houden met een natuurlijke nood… Ik drink te veel water! (lacht, n.v.d.r.) Eens voorbij de zwart-witgeblokte vlag ben ik in het midden van het rechte stuk gestopt om naar het toilet te spurten!” Kortom, ook in de virtuele wereld zijn… echte problemen mogelijk!

We onderlijnen tot slot de mooie tweede plaats van Maxime Lienard (gewoonlijk ingenieur bij M3M).

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer