Sluit aan bij de Club
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Allerlei

Love Bugs Parade : 12e editie op 16 februari

10 februari 2020

Februari 2020 ziet er alvast veelbelovend uit. De maand is niet alleen een dag langer (dankzij het schrikkeljaar), maar in februari staat ook de nieuwe editie van de Love Bugs Parade op het programma. Twee dagen na Valentijnsdag verwelkomt deze charmante parade iedereen die verliefd is op de schattige Kevers.

 
Moeten we deze schattige parade van Kevers, Beetles en hun grote broer, de Volkswagen Combi, nog aan u voorstellen? Op de twaalfde editie van de Love Bugs Parade komen meer dan driehonderd van deze klassiekers samen voor het museum Autoworld, op de Esplanade van het Brusselse Jubelpark.  Er zijn modellen van elke leeftijd (de oudste ingeschreven Kever is gebouwd in 1953!), van elk tijdperk ... en in elke denkbare kleur.  Sommige Kevers horen al generaties lang bij dezelfde familie. Ze hebben zelfs koosnaampjes: Choupette, Herbie, Vocho, 53, Pablo, Beetle, Samba ... 
 
Al vanaf de bijeenkomst voor de parade hangt er een aanstekelijke feeststemming in het Jubelpark! Want elk jaar kijken de eigenaars enthousiast uit naar deze dag van vrijheid, muziek en gezelligheid – allemaal in het thema van dit iconische autootje.

 

Praktische info

De Love Bugs Parade 2020 vindt plaats op zondag 16 februari.  De deelnemers worden vanaf 11 uur 's ochtends verwacht aan het museum Autoworld, waar ze hun roadbook, rallyplaat en andere documenten krijgen.

Om 14 uur klinkt het startschot! Op dat moment vertrekt de Love Bugs Parade in een vrolijke chaos van toeters en vreugdekreten. Het parcours van de Kevers loopt over de grote Brusselse boulevards tot aan het Ter Kamerenbos. Van daaruit keert de parade terug via de Vorstlaan, met een omweg langs het Africa Museum in Tervuren en de statige Tervurenlaan.

Tussen 15 en 15.30 uur komen de wagens terug aan bij Autoworld.

Van 11 tot 14 uur zijn alle bezoekers van harte welkom om mee te genieten van de vrolijke vintage sfeer voor het museum.