Sluit aan bij de ClubExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Allerlei

Een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup powered by Hankook

19 mei 2020

De VW e-Fun Cup powered by Hankook staat in de startblokken. Na een openingswedstrijd op het Circuit de Spa-Francorchamps op 10 juni, trekt het virtuele kampioenschap in samenwerking met RACB Sport opeenvolgend naar Circuit Zandvoort en Circuit Zolder, twee vaste circuits op de kalender van Kronos Events. De finale wordt verreden op een exotische locatie. En de kampioen, die wordt op het einde van het jaar gehuldigd op de RACB Awards!
 
De online versie van de VW Fun Cup heeft een warm onthaal gekregen. Het wordt dus drummen wanneer van woensdag 20 tot donderdag 28 mei de inschrijvingen worden geopend, want alleen de eerste 35 deelnemers zullen starten in de vier wedstrijden van de competitie op het bekende platform van ‘Assetto Corsa’. Om iedereen een gelijke kans te geven, wordt het principe van ‘first come, first served’ gehanteerd, al krijgen rijders met recente ervaring in de ‘echte’ VW Fun Cup natuurlijk wel voorrang. De inschrijvingen gebeuren via het platform aangeboden door RACB Sport.
 
De deelname voor gelicentieerde rijders is volledig gratis, terwijl rijders zonder een RACB-licentie 15 euro betalen voor de vier wedstrijden. Om het virtuele kampioenschap zo toegankelijk mogelijk te maken, is er de optie om zonder livery (maar in een kleur naar keuze) aan de start te komen. Deelnemers die met een bestaande livery uit de VW Fun Cup van 2019 of 2020 willen racen, betalen 15 euro voor de creatie en moeten contact opnemen met het e-mailadres van Kronos Events. Er bestaat tot slot ook een tussenoplossing: een VW Fun Cup met een willekeurige livery waarvoor 5 euro betaald wordt.
 
De wedstrijden van het digitale kampioenschap worden telkens op woensdagavond verreden. Het startschot wordt – hoe kan het ook anders – gegeven op het Circuit de Spa-Francorchamps op woensdag 10 juni. Na een manche op Circuit Zandvoort en een op Circuit Zolder, kan er op de Facebookpagina van de VW Fun Cup gekozen worden tussen vijf verschillende circuits voor de grote finale: de Nürburgring Nordschleife, Road Atlanta (Petit Le Mans), Brands Hatch GP, Imola of Kyalami. Van een uitdaging gesproken!
 
Intense races, veel tracktime
 
Om de fans van de VW Fun Cup in deze tijden zonder competitie te amuseren, heeft Kronos Events een spectaculair format bedacht. Elke afspraak begint met een kwalificatiesessie van dertig minuten, gevolgd door een eerste confrontatie van 45 minuten. Er staat telkens nog een tweede race over een identieke afstand gepland, voorafgegaan door een korte, explosieve kwalificatiesessie van tien minuten! Zo krijgen de deelnemers voldoende tracktime (130 minuten per meeting) en worden de kijkers zonder twijfel getrakteerd op een prachtig spektakel! En wie zich tot in de puntjes wil voorbereiden, kan dat telkens vanaf tien dagen voor elke race met een zogenaamde ‘testroom’ op het circuit in kwestie.
 
Verder krijgt de winnaar van elke wedstrijd twintig punten voor het online kampioenschap, waarbij de eerste vijftien rijders in de uitslag punten scoren. Ook elke pole positie wordt beloond. En na afloop zal de kampioen in de bloemetjes gezet worden tijdens de gala-avond van de RACB Awards in december.
 
Het team van Kronos Events heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan een ideaal concept voor ons digitale kampioenschap”, zegt Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events. “Tijdens andere, internationale kampioenschappen, hebben we gemerkt dat het cruciaal is om roekeloos rijgedrag de kop in te drukken. Daarom wordt er rekening gehouden met de tracklimits, zal de virtuele VW Fun Cup schade kunnen oplopen en heeft racedirecteur Laurent Voogt zelfs de mogelijkheid om rijders per direct uit koers te nemen. Dat gezegd zijnde, laat ons vooral niet vergeten dat het belangrijkste is om plezier te beleven in deze periode zonder ‘echte’ competitie en dat we debuteren in dit domein. Een ding staat vast: ook de VW e-Fun Cup powered by Hankook wordt Seriously Fun!
 
 
Kalender VW e-Fun Cup powered by Hankook

Woensdag 10 juni – Circuit de Spa-Francorchamps
Woensdag 1 juli – Circuit Zandvoort
Woensdag 8 juli – Circuit Zolder
Woensdag 15 juli – Locatie naar keuze

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer