Word LidExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

World RX: Johan Kristoffersson schrijft geschiedenis!

5 september 2017

Wie kan hem nog stoppen? In Lohéac, waar de negende manche van het Wereldkampioenschap Rallycross zich afspeelde, veroverde Johan Kristoffersson zijn vijfde zege van het seizoen, de vierde opeenvolgende! In bijzonder natte omstandigheden mocht hij bovendien voor de achtste keer dit seizoen op het podium plaatsnemen…

In Bretagne, voor 75 000 toeschouwers, verbeterde de PSRX Volkswagen Sweden-rijder twee records in één klap: het aantal opeenvolgende overwinningen én podiumplaatsen. In een discipline van zo’n hoog niveau, waar geluk soms een rol kan spelen, lijkt dat bijna te gek voor woorden!

Het spreekt voor zich dat de Zweed zijn voorsprong in het kampioenschap heeft verstevigd

ten opzichte van teamgenoot Petter Solberg, vijfde in de Finale op zondag na een lekke band. Met 241 punten telt hij 46 eenheden meer dan de andere VW Polo RX Supercar-rijder. Regerend Wereldkampioen Mattias Ekström moet al 61 punten goedmaken met nog drie wedstrijden op de kalender. De volgende wedstrijd wordt betwist in Riga, in Letland, van 15 tot 17 september.

We noteerden ook dat Anton Marklund, vierde in Frankrijk, aan de leiding blijft in het Europees Kampioenschap Rallycross met zijn Volkswagen Polo RX Supercar.

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer