Word LidExclusieve voordelen !
Oldtimers Fan?Word "Classics"

Sport Internationaal

Global Rallycross: een Volkswagen-rijder wordt kampioen!

13 september 2017

We weten nog niet wie de titel in het Global Rallycross, het Amerikaans kampioenschap van de discipline, zal wegkapen. We weten wel dat het een vertegenwoordiger van Volkswagen wordt !

In Seattle, waar afgelopen weekend een dubbele confrontatie plaatsvond, schitterde Tanner Foust als nooit tevoren en hield hij de titelstrijd in leven. De rijder van de VW Beetle GRC met de gele ster scoorde twee zeges, voor zijn teamgenoot bij Andretti Autosport, ex-Formule 1-rijder en dubbele regerend kampioen Scott Speed. Op één wedstrijd van het einde van het seizoen maken enkel de twee Volkswagen of America-vertegenwoordigers nog kans op de titel, waarbij Scott Speed weliswaar een voorgift van dertig punten op zak heeft.

De finale van het kampioenschap, gepland op 14 oktober in Los Angeles, zal hoe dan ook de suprematie van de Beetle van 560 pk ontwikkeld door VW Motorsport bevestigen, een auto die sinds begin dit seizoen acht van de elf betwiste wedstrijden heeft gewonnen. Naast de Rijderstitel is Volkswagen ook al zeker van een nieuw succes in het Constructeurskampioenschap. En dat noemt men dan een geslaagde campagne!

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer